Comunicat de presa

 

Oradea, 16.02.2016

COMUNICAT DE PRESA

NOI ATESTATE PENTRU FERMIERI

                                                                                            

            In perioada 2015-2017 pentru pachetele nou angajate, masura nr.10 Agro- Mediu si Clima si masura nr.11 Agricultura ecologica, fermierii trebuie sa faca dovada competentelor(atestat de participare) necesare implementarii angajamentelor cu APIA, prin depunerea documentului aferent competentelor pana la 1 octombrie in fiecare an.            Nerespectarea acestor conditii poate duce la penalitati, inclusiv la pierderea platilor compensatorii(Ord.MADR nr. 619/2015).

            Beneficiarii masurii trebuie sa faca dovada detinerii competentelor necesare implementarii angajamentelor sau se angajeaza sa obtina cunostintele si informatiile necesare sau sa asigure expertiza necesara in domeniu implementarii angajamentelor de agro-mediu si clima si a masurii de agricultura ecologica prin servicii de consiliere sau consultanta, care sa vizeze cel putin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea si depunerea angajamentelor si cererilor de plata, masurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerintele de baza si la cerintele specifice ale angajamentelor, astfel:

-inainte de efectuarea celei de-a II-a plati de catre fermierii cu angajamente pe suprafete mai mari de 300 ha si

-inainte de efectuarea celei de-a III-a plati de catre fermierii cu angajamente pe suprafete de pana la300 ha.

            Dovada/documenetul detinerii competentelor necesare implementarii angajamentelor trebuie prezentat la APIA pana la 1 octombrie inclusiv a anului de cerere respectiv, in functie de suprafata angajata.

            Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la sediul Directiei pentru Agricultura Bihor sau la telefon 0259/416722 int.111, ing. Lucia Budiuri coordonator compartimentul de agricultura ecologica.

 

 

 

 DIRECTOR EXECUTIV,

 Dr.ing. Nicolae HODISAN