Comunicat de presă
COMUNICAT DE PRESĂ
Conferința “Soluții inovative bazate pe Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru agricultură”.
”SPRIJINIREA ECONOMIEI LOCALE PRIN ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII ALTERNATIVE A PRODUSELOR AGRICOLE”
Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor organizează Conferința “Soluții inovative bazate pe Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru agricultură”.
Conferința “Soluții innovative bazate pe Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru agricultură” face parte din cadrul proiectului ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole”.
Evenimentul va avea loc joi, 16 noiembrie , începând cu ora 10:00, în sala de festivitate din cadrul Facultății de Protecția Mediului, strada b-dul. Gen. Magheru, nr. 26, Oradea, jud. Bihor. Cei interesați vor putea asista la prezentarea mai multor tehnologii inovative din domeniul agricol, cum ar fi:
- Programe alternative și aplicații inovative în agricultură prin utilizarea dronelor;
- Platforme web în agricultură;
- Utilizarea instrumentelor digitale în activitatea curentă a Oficiului Fitosanitar Bihor;
- Inteligența artificială în agricultură.
Lider de proiect este Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, alaturi de partenerii proiectului: Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bihor – OSPA si Fundația de Interes Public ”Știință pentru mediu” Tudomány a Kőrnyezetünkert Kőzhasynú Alapitvány din Debrecen, Ungaria - TUDKA.
Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2021 – 31 decembrie 2023.
Bugetul total al proiectului este 1.697.320,00 euro (din care 1.427.422 euro din FEDR și 251.898 euro din cofinanțare națională).
Obiectivul general al proiectului este revitalizarea și sprijinirea viabilității economice a profesiilor și tehnologiilor agricole tradiționale din regiunea Programului – cum ar fi cânepa în Ungaria, respectiv lâna și alte plante tehnice în România.
Proiectul ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.