„SUSTAINABLE EUROPE AND LOCAL FOOD - SELF“

ATENTIE : Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Continutul acestei prezentari reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor iar ANPCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei a fost folosit.

DISCLAIMER:This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, ANPCDEFP and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

15

GRUNDTVIG


   ITALY       ROMANIA      FINLAND      TURKEY      GERMANY      SLOVAKIA

16GRU-12-P-LP-146-BH-EE

„SUSTAINABLE EUROPE AND LOCAL FOOD - SELF“ 

EUROPA DURABILĂ ȘI ALEMENTE LOCALE

Durata proiectului 24 months (01.08.2012 – 31.07.2014)

      Obiectivul proiectului SEF este Europa durabilă și sănătoasă. Ideea noastră este de a gândi la nivel global, dar mânca la nivel local pentru a reduce irosirea resurselor naturale. Scopul nostru este de a păstra și de a evalua diversitatea culturală a națiunilor europene. Pe durata perioadei de proiect toate părțile implicate vom introduce și studia diferitele modalități de a creștere, produce, utiliza și consuma alimente locale care sunt moștenite de la strămoșii noștri și vom sprijini un stil de viață durabil și sănătos. Noi studiem și folosim vechile tradiții si impartășim aceste cunoștințe cu toți studenții și partenerii noștri. Fiecare partener desfășoară o cercetare pe un anumit subiect, elaboreză o serie de prelegeri și  organizează un atelier de lucru prezentat la o reuniune. Tot materialul este partajat între parteneri și utilizat de către aceștia în organizațiile lor ca sprijin în activitatea lor de zi cu zi. Pe durata parteneriatului vom cerceta și produce carți pe probleme de grădinărit / bucate etc. și expoziții-acestea sunt, de asemenea, axate pe aspecte legate de alimentație naturală și de trai.

Specialiștii noștri arata ceea ce este semnificativ în diferite culturi europene. Scopul nostru este de a introduce ideea de creștere a consumului de alimente locale în comunitățile noastre, prin participarea elevilor noștri la ateliere SELF. Vom împărtăși munca de proiect, prin scrierea de scrisori, instrucțiuni și rapoarte. Vom folosi o gamă largă de software bazate pe TIC pentru a produce și înregistra activitaile desfasurate: fotografie, video, programe multimedia și e-mail-uri între parteneri. Foarte important, prin comunicarea periodică și întâlnirile de proiect vom invata fiecare o parte din limbajul de partenerilor noștri. Vom produce dublu lingvistic unele instrucțiuni / metode și înregistrări, sporind astfel rezultatele si produselor noastre. Toți partenerii vor învăța și exersa limba comună a proiectului engleză.

Principalele obiective ale proiectului SELF sunt: - Site-ul proiectului; - Cartea de bucate, inclusiv rețete și rezultatele tuturor atelierelor, în formă scrisa. Grupul țintă al proiectului SELF sunt: studenții, elevii, personalul și oamenii din diferite țări europene.

Valoarea adăugată europeană - Să îmbunătățească abilitățile de comunicare ale adulților intr-o limba straina, utilizarea orala si scris; - De a îmbogăți experiența întregii comunități prin întreprinderi sociale și culturale comune; - Schimb de informații culturale despre țările noastre; - De a împărtăși asemănările și diferențele  lingvistice, dezvoltarea în continuare si dobândirea de competențe lingvistice prin luarea în considerare a unei game de limbi europene.

Impact -Proiectul de parteneriate va îmbunătăți: - Încrederea în sine a elevilor și a personalului; - Abilitati de comunicarea adultilor, inclusiv utilizarea lor a limbajului oral și scris; - Metodologia de predare al profesorului și competențe; - Conștientizarea culturală a elevilor și a personalului; - Competențelor TIC ale elevilor și a personalului; - Înțelegere a durabilității și a mediului; - Stil de viata sanatos a cursanților și a personalului dintr-o comunitate mai largă, prin intermediul lor.

Parteneri in proiect

1. Marida - Palermo, ITALY

2. Directia pentru Agricultura Bihor - Oradea, ROMANIA

3. CENTRIA Research and Development - Ylivieska, FINLAND

4. Izmit Belediyesi - Izmit, Kocaeli, TURKEY

5. JUGENDAUFBAUWERK Plön - Koppelsberg - Plön, GERMANY

6. ASPEKT Foundation - Nitra, SLOVAKIA

Rezultatele proiectului

Articole in presa locala:

http://www.bihon.ro/produsele-traditionale-prezentate-strainilor/1396269

http://www.bihon.ro/au-invatat-sa-prepare-sarmale-si-branzoici/1398414

 

Attachments:
Download this file (CookBook-SELF.pdf)CookBook-SELF.pdf[ ]1626 kB