Prima reuniune de proiect, Hamburg/Germania

          In perioada 9 .- 12 decembrie 2012 a avt loc la Hamburg, Germania prima intalnire de lucru din cadrul peoiectului „Determination of professional qualifications of employees in dairy farming” LLP-LdV/PAR/2012/RO/195, finantat de UE prin Programul de invatare dea lungul vietii.

La intalnire au participat toate institutiile a caror proiecte au fost aprobate pentru finatare: Akademikerbun e. V-Germania, International Agricultural Training Center-Turcia, Karar Engineering Society-Turcia, Taşköprü agriculture, livestock, fisheries, and Society for the Protection of Cultural Values-Turcia, Directia pentru Agricultura Bihor.

Programul de lucru a fost alccatuit de partenerul din Germania si agreeat de toti partenerii de proiect. La aceasta intalnire Directia pentru Agricultura Bihor a efectuat 4 mobilitati din cele 24 angajate in proiect.

Obiectivul principal al acestui parteneriat Leonardo da Vinci este de a oferi comparație între legislațiile și practicile referitoare la angajații din domeniul producerii de lactate în rândul țărilor partenere din UE, de a analiza situația actuală a angajaților (atât bărbați, cât și femei) care lucrează în domeniul fermelor agricole de creștere a vacilor de lapte în țara noastră, în scopul de a stabili competențele lor profesionale și la ce nivel pot fi definite in Cadrul European al Calificărilor(CEC) și de a impartasi rezultatele obținute cu intreprinzatorii si angajatii din acest domeniu de activitate.

Programul de lucru a cuprins urmatoarele activitati
1.Cunoasterea partenerilor.
2. Prezentarea institutiilor, a tarilor si localiatatii in care isi desfasoara activitatea institutiile partenere.
3.Repartizarea sarcinilor care reveneau partenerilor din Cehia si Polonia care nu au avut finatarea aprobata pe fiecare partener ramas in proiect.
4. Stabilirea formularelor care vor fi completate in urma monitorizarii calificarilor din domeniul cresterii vacilor de lapte din fiecare tara participanta, si a formularelor de raportare a rezultatelor acestor monitorizari.
5. Prezentarea structurii agriculturii din cele trei tari Turcia, Germania, Romania cu accent pe segmentul de cresterea vacilor de lapte in fermele agricole.
6. Stabilirea programului urmatoarelor intalniri.
7. Prezentarea cotele de lapte UE pentru fermele din Germania
8. Atelier de lucru pentru primii pasi in constructia paginii web a proiectului.
9. Partciparea la un program cultural cu tema „Colinzi de craciun” sustinut de diferite natiuni si confesiuni.
10.Vizitarea orasului Hamburg
11. Evaluarea finala si acordarea certificatelor de participare.

Urmatoarea intalnire va fi in Ankara, Turcia in aprilie 2013.

Coordonator proiect pentru Romania
Teodor Popovici