A 3-a reuniune a proiectului,Oradea,Romania

 27.05.-30.05.2013, 

http://www.bihon.ro/bune-practici-in-sectorul-fermelor-de-vaci/1298496

Directia pentru Agricultura Bihor este pertener intr-un proiect european Leonardo da Vinci alaturi de Turcia si Germania, proiect care se deruleza pe durata a doi ani 2013-2014. Titlul proiectului este „Determinarea calificarilor profesionale necesare in sectorul de crestere a vacilor de lapte” 
Obiectivul principal al proiectului este  de a analiza situația actuală a angajaților care lucrează în domeniul creșterii vacilor pentru lapte în tarile partenere si a face schimburi de experiente  si bune practici in sectorul fermelor de vaci cu lapte intre toti partenerii. Un alt obiectiv este acela de a face cunoscute rezultatele acestui proiect unui public cat mai larg, in acest sens proiectul are o pagina  web proprie www.pro-milk.eu.
Partenerul din Germania  este Akademikerbun e. V  Hamburg – ONG, care are ca  obiect de activitate formarea profesionala.

20130528 120950Partenerii din Turcia:
1. International Agricultural Training Center ANKARA – departament al Ministerului Agriculturii din Turcia,
2. Taşköprü agriculture, livestock, fisheries, and Society for the Protection of Cultural Values KASTAMONU - ONG cu obiect de activitate formarea profesionala a personalului din agricultura,
3. Central Union of Cattle Breeders of  Turkey ANKARA – Asociatia crescatorilor de taurine din Turcia
In perioada 27.05 – 30.05.2013 a avut loc la Oradea cea dea treia reuniune din proiect. Prima reuniune a avut loc la Hamburg in  decembrie 2012 iar a doua la Ankara in aprilie 2013.
Fiecare reuniune a Proiectului Leonardo da Vinci/parteneriat reprezinta o excelenta ocazie de invatare reciproca si de a dobandi noi competente pentru fermele de producere a laptelui. Aceste competente sunt bazate pe bunele practici identificate in sectorul de producere a laptelui din tarile partenere.
Reuniunile din cadrul proiectului, prin temele supuse dezbaterii vor duce la crearea si intarirea legaturilor intre formarea profesionala si  sectorul productiv din fiecare tara partenera, prin promovarea invatarii non-formale si informale.
Partenerii nostri au fost primiti la Consiliul Judetean Bihor de catre domnul presedinte Cornel Popa si la Primaria Oradea de domnul viceprimar Ioan Malan. De asemenea pertenerii straini au fost primiti de domnul director Liviu Andrica la Piata Cetate in sectorul de vanzare a produselor lactate
La reuniunea din Oradea pe lanaga dezbaterile care au avut loc in sala de conferinte au avut loc vizite in ferme de vaci cu lapte si alte categorii de ferme agricole din zona rurala a Bihorului.
Partenerii nostri au ramas impresionati de ospitalitatea cu care au fost primiti de oficialitatile judetului si ale primariei de fermieri cat si de frumusetea municipiului nostru si a judetului nostru.

Coordonator,Teodor Popovici