Programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate

COMUNICAT DE PRESA

Urmare a implementarii programului de finantare promovat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru sprijinirea producatorilor de tomate in baza HG 39 / 2017 , in aceasta perioada Directia pentru Agricultura Judeteana Bihor a virat sumele de bani pentru 60  de exploatatii agricole inscrise in program,  pentru etapa de producere  si valorificare din aceasta toamna.

Daca in perioada de valorificare din Vara un numar de 55 cultivatori de rosii din judetul Bihor au beneficiat de 3000 Euro fiecare, in total 165000 Euro ca urmare a valorificarii tomatelor romanesti pe piata  interna pentru etapa din toamna acestui an un numar de 117 producatori agricoli au comunicat plantarea si rodirea celor 1000 mp spatiu protejat cu tomate.

Dintre acestia pentru 60 de producatori agricoli, Luni 27.11.2017 au fost virati banii in conturile acestora .  Alte 36 de dosare sunt depuse si avizate pentru plata urmand ca in zilele  urmatoare sa fie solicitate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sumele necesare efectuarii platilor.

Un lucru imbucurator este ca doar 3 producatori agricoli din judetul Bihor sau retras  din acest program, 2 producatori s-au retras din motive obiective si unul a fost declarat neeligibil ca urmare a verificarilor efectuate.

Doresc sa aduc in atentia celor interesati ca pentru anul 2018 “Programul tomate” va continua urmand ca in perioada urmatoare sa fie aprobata printr-o Hotarare de Guvern  procedura de depunere a cererilor de inscriere  in “Programul Tomate 2018”.

Cei interesati se pot informa la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Bihor din Municipiul Oradea,  str. Dimitrie Cantemir , nr. 24 -26,  telefon : 0259416722; e-mail : ,  persoana de contact:  ing. Varga Alecsandru Pavel.

DIRECTOR EXECUTIV,

DR. ING. HODISAN NICOLAE FLORIAN

 

                                                                                                                                              Responsabil mass-media

                                                                                                                     Ing. Copil Cristina

Attachments:
Download this file (IMG_20171128_0002.pdf)Comunicat de presa[ ]571 kB