ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEȘTI

 

La data de 10 octombrie a fiecărui an sărbătorim „Ziua națională a produselor Agroalimentare Românești”, 2018 fiind cel de al doilea an care marchează acest eveniment legiferat prin Legea nr. 168/2017.

Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor marchează acest eveniment în colaborare cu Administrația Piețelor din Municipiul Oradea și din principalele piețe agroalimentare din județ, precum și cu câteva magazine din marile lanțuri comerciale din Oradea, prin afișarea de banere care să atragă atenția consumatorilor despre acest eveniment și importanța pe care trebuie să o acordăm în special în această zi de 10 octombrie, produselor agroalimentare românești.

Totodată au fost postate roll-upuri prin care evidențiem acest eveniment la sediile instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pe acestă cale dorim să stimulăm interesul consumatorilor către produsele românești, fiind în plin sezon de aprovizionare pentru cămara de iarnă, adresându-le îndemnul ca și în alte împrejurări să acordăm o atenție sporită produselor din gospodăriile fermierilor români atât pentru legume și fructe cât și pentru produsele procesate de origine vegetală și animală.

Prin acest gest, noi toți vom stimula „produsul românesc”, plus valoarea exploatațiilor agricole și nu în ultimul rând dar cel mai important, stimularea economiei naționale.

Director executiv,

       Dr. ing. Nicolae HODIŞAN