Comunicat de presa - controale piete

COMUNICAT DE PRESĂ

              Ca de fiecare dată, în preajma evenimentelor care implică un consum sporit de legume și fructe proaspete, Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor a intensificat controalele în piețele agroalimentare precum precum și în piața en - gross, verificând loturile de legume și fructe provenite în special din import dar și pe cele produse de către fermierii autohtoni.

Scopul verificărilor este acela de a conferi consumatorilor o siguranța sporită privind calitatea legumelor și fructelor consumate. Au fost verificați peste 300 de comercianți, fiind oprită de la comercializare cantitatea de 18 064 kg legume și fructe provenită din țări membre UE, ca Spania, Franța, Olanda și Polonia dar și din țări terțe ca Turcia și Macedonia.

Neregulile constatate au fost legate de lipsa marcajelor sau marcarea incorectă fără să se respecte condițiile impuse prin standardele de comercializare pentru legume și fructe proaspete în baza Reg. CE 543/2011, pentru o cantitate de 6 319 kg, iar 11 745 kg legume și fructe proaspete, nu corespundeau standardului de calitate pentru comercializarea produselor proaspete. Totodată, au fost acordate sancțiuni contravenționale în valoare de 5 000 lei.

În perioada următoare, urmează să verificăm și piețele din afara municipiului Oradea, conferind astfel consumatorilor siguranță că legumele și fructele proaspete care se comercializează atât în magazine cât și în piețele agroalimentare au o origine contolată și respectă standardele de comercializare pentru aceste produse.

Director executiv,

Dr. ing. Nicolae HODIŞAN

Attachments:
Download this file (IMG_0003.pdf)IMG_0003.pdf[ ]544 kB